Privacy- en cookieverklaring NiceDay Healthcare Nederland B.V.

12 oktober, 2020

Wanneer u de website niceday.app, nicedaycoaching.com of nicedaynederland.nl bezoekt of via de applicatie NiceDay gebruik maakt van de diensten van NiceDay Healthcare Nederland B.V. (hierna: NiceDay) kunnen uw persoonsgegevens verwerkt worden. NiceDay is opgericht met de filosofie dat gebruikers het eigendom behouden van hun persoonsgegevens. We weten namelijk dat u het belangrijk vindt hoe er met uw gegevens om wordt gegaan en of het wordt verspreid. Uw privacy is ook voor NiceDay van groot belang en wij nemen uw privacy zeer serieus. Wij houden ons dan ook aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).


Dit betekent dat wij:

  • Onze doeleinden duidelijk vastleggen voordat wij uw persoonlijke gegevens verwerken, via deze privacy- en cookieverklaring;
  • Zo min mogelijk persoonlijke gegevens opslaan en enkel de gegevens die nodig zijn voor onze doeleinden;
  • Expliciet toestemming vragen voor de verwerking van uw persoonlijke gegevens, mocht toestemming verplicht zijn;
  • Benodigde beveiligingsmaatregelen treffen om uw persoonlijke gegevens te beschermen. Wij leggen deze verplichtingen ook op aan partijen die persoonsgegevens voor ons verwerken;
  • Uw rechten respecteren, zoals het recht op inzage, correctie of verwijdering van uw bij ons verwerkte persoonsgegevens.

Deze privacy- en cookieverklaring is van toepassing op de verwerking van gegevens waarvoor NiceDay verantwoordelijk is. Dit is het geval voor de gegevens die wij van u verzamelen, wanneer u de website bezoekt of wanneer u zonder verwijsbrief gebruik maakt van de applicatie en eventueel van de diensten van onze eigen professionals. Wij bepalen voor de verwerking van de persoonsgegevens, die wij op deze manier van u verkrijgen, namelijk het doel en de middelen. Dat wil zeggen dat wij voor deze gegevensverwerkingen uw aanspreekpunt zijn.


Wanneer uw behandelaar onze applicatie inzet voor uw behandeling en u dus met een verwijsbrief gebruik maakt van onze applicatie, is uw behandelaar verwerkingsverantwoordelijke voor uw gegevens. In dit geval verwijzen wij u voor vragen over de omgang met uw persoonsgegevens door naar de privacyverklaring van de desbetreffende behandelaar.


Verwerking persoonsgegevens

In deze privacy- en cookieverklaring leggen wij uit wat we bij NiceDay doen met informatie die we over u te weten komen. Per onderwerp wordt hieronder aangegeven welke gegevens wij van u verkrijgen en hoelang wij deze gegevens bewaren, met welk doel dit gebeurt en op basis van welke grondslag. Hierbij wordt een onderscheid gemaakt tussen de gegevens die wij van u verzamelen, wanneer u onze website bezoekt en de gegevens die wij van u verkrijgen, wanneer u gebruik maakt van onze applicatie. Indien u vragen heeft of wilt weten wat we precies van u bijhouden, neem dan contact op met ons via de gegevens onderaan deze verklaring.

1. Website

Hoe zit het met cookies en andere technologie?

Wij maken op onze website gebruik van cookies en andere technologieën, zoals pixel tags en web beacons. De app zelf maakt geen gebruik van cookies, maar websites die genoemd worden in de app gebruiken deze mogelijk wel.


Cookies zijn alfanumerieke identifiers in de vorm van tekstbestanden die door uw webbrowser op uw harde schijf worden opgeslagen. Deze technologieën vertellen ons welke delen van de website u hebt bezocht en optimaliseren de website voor u. Ze worden ook gebruikt om het design en de functionaliteiten van de services te analyseren en verbeteren. Bovendien plaatsen wij cookies om gepersonaliseerde advertenties te kunnen laten zien.


Deze cookies verzamelen de volgende gegevens van u:

  • IP-adres
  • Cookie-ID
  • Website- en klikgedrag
  • Referer-URL

We kunnen gebruik maken van een derde partij om bepaalde online activiteiten te analyseren en onze producten en diensten te verbeteren. Deze partijen kunnen bijvoorbeeld de bezoekers activiteiten op de website analyseren. We kunnen deze partijen toestemming geven om cookies en andere technologieën in te zetten om gebruik te kunnen maken van hun diensten. We delen geen persoonlijke informatie van onze gebruikers met deze derde partijen en zij verzamelen deze informatie ook niet namens ons. Met deze partijen hebben wij afspraken gemaakt over het gebruik van de cookies. Toch hebben wij geen volledige controle op wat zij zelf met de cookies doen. Lees dus ook graag hun privacyverklaringen.


In onderstaande tabel vindt u een overzicht van de cookies die wij gebruiken:

Cookie; Entiteit; waarborgenSoortDoelBewaartermijn
Google Tag Manager

Google LLC, Amerika

Privacyverklaring
FunctioneelCookies van Google Tag Manager maken het mogelijk om scripts van andere cookies in te laden. Google Tag Manager is puur functioneel en wordt niet gebruikt voor het verzamelen van persoonsgegevens.Sessie
Google Analytics

Google LLC, Amerika

Privacyverklaring
AnalytischDeze cookies worden geplaatst om inzicht te verkrijgen in het bezoekersgedrag en om aan de hand hiervan de gebruikerservaring te verbeteren. We hebben deze cookies privacy vriendelijk ingesteld. Dat betekent dat we: - een vewerkersovereenkomst met Google hebben gesloten; - Google alleen gemaskeerde IP-adressen geven; - verder geen gegevens delen met Google; - we maken voor weergave van de data gebruik in Google Analytics van Google Data StudioMaximaal 26 maanden
Segment

Segment.io, Inc., Amerika

Privacyverklaring
AnalytischDe cookies van Segment worden geplaatst op onze website om inzicht te krijgen in bezoekersgedrag en om aan de hand hiervan de gebruikerservaring te verbeteren.1 jaar
Google DoubleClick

Google LLC, Amerika

Privacyverklaring
MarketingDeze cookies worden gebruikt om de acties van de websitebezoeker op de website te registreren na het bekijken van of klikken op advertenties. Het doel hiervan is om de effectiviteit te meten en gepersonaliseerde advertenties te tonen.Maximaal 6 maanden
Diversen:

First party cookies met strikt functionele doeleinden.
FunctioneelDeze cookies maken noodzakelijke functionaliteiten van de website mogelijk, zoals het onthouden van de gekozen taal en of er toestemming is gegevens voor cookies, het tonen van de cookiebanner etc.Maximaal 2 jaar

Wanneer u onze website voor het eerst bezoekt, tonen wij een melding met uitleg over cookies. Hierin zullen we, voor zover wij dat verplicht zijn, vragen om uw akkoord voor het gebruik van cookies.


In- en uitschakelen van cookies

In uw webbrowser kunt u instellen dat het opslaan van cookies alleen wordt geaccepteerd wanneer u hiermee instemt. Raadpleeg voor meer informatie hierover de handleiding van uw browser. Let op: veel websites werken niet optimaal als de cookies zijn uitgeschakeld.


Verwijderen van cookies

De meeste cookies hebben een houdbaarheidsdatum. Als een houdbaarheidsdatum is ingesteld, wordt het cookie automatisch verwijderd wanneer de houdbaarheidsdatum verstrijkt. U kunt er ook voor kiezen de cookies handmatig te verwijderen, voordat de houdbaarheidsdatum is verstreken. Raadpleeg hiervoor de handleiding van uw browser.


Social media buttons

Op onze website maken wij gebruik van social media buttons, welke u doorgeleiden naar de desbetreffende social media platforms. U krijgt hierdoor de optie om ons te volgen en om content te delen binnen het netwerk. Ook zult u advertenties tegenkomen op uw social media pagina. Als u op een social media button klikt, kan door de betreffende dienst één of meerdere cookie(s) ter herkenning worden geplaatst. Als u wilt weten wat de social media platforms doen met uw persoonsgegevens, lees dan de desbetreffende privacyverklaring:

2. Applicatie

Welke persoonsgegevens verzamelt NiceDay via de applicatie en voor welke doeleinden?

NiceDay zal uw persoonsgegevens uitsluitend verwerken in overeenstemming met de AVG. NiceDay verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:


Onze applicatie downloaden

U dient, om gebruik te kunnen maken van onze diensten, onze applicatie te downloaden. Dit kunt u doen via de App Store of via Google Play. Wij hebben geen invloed op welke persoonsgegevens de aanbieder (Apple dan wel Google) hiervan verwerkt en waarvoor. Wij raden u aan de relevante privacyverklaringen te lezen van de desbetreffende aanbieder.


Registratie applicatie

Als u gebruik wenst te maken van onze applicatie, dient u zich eerst te registreren voor een NiceDay gebruikersaccount. Hierna maken wij een account voor u aan, waarop u kunt inloggen met uw e-mailadres en zelfgekozen wachtwoord.


Om een account voor u aan te maken, gebruiken wij uw:

  • voor- en achternaam;
  • e-mailadres;
  • zelfgekozen wachtwoord;
  • ip-adres

Wij verwerken deze persoonsgegevens om de overeenkomst die wij met u aangaan, uit te kunnen voeren. Wij bewaren deze informatie, totdat u het account opheft.


U bent zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van uw inlognaam en wachtwoord. Als u denkt dat uw inloggegevens bekend zijn geworden bij een derde, moet u onmiddellijk uw wachtwoord veranderen. Wij zijn niet verantwoordelijk als iemand anders toegang krijgt tot uw account met uw inloggegevens of door een schending van de algemene voorwaarden of dit privacybeleid.


Uw account

Door in te loggen op uw account beschikt u over professionele hulp waar en wanneer u maar wilt. Ook heeft u in de applicatie toegang tot een beheeromgeving waar u zelf dingen kunt instellen, opgeven en wijzigen.


Hiervoor gebruiken wij uw:

  • accountgegevens;
  • voor- en achternaam;
  • e-mailadres;
  • geboortedatum;
  • woonplaats;
  • geslacht;
  • profielfoto;
  • eventuele korte samenvatting over uzelf.

Dit doen wij om de overeenkomst die wij met u aangaan, uit te kunnen voeren. Wij bewaren deze informatie, totdat u uw account opheft.


Gebruik applicatie

Wanneer u ingelogd bent op uw account, kunt u gebruik maken van de verschillende functies die onze applicatie te bieden heeft. U kunt bijvoorbeeld uw gevoelens, een dagboek of een G-schema bijhouden. Ook kunt u gebruik maken van onze Daily planner.


Wanneer u gebruik maakt van onze applicatie, verwerken wij de volgende gegevens van u:

  • eventuele geregistreerde gevoelens en gedachten;
  • eventueel zelf ingevoerde activiteiten
  • eventuele informatie die u zelf invult als inhoud van uw dagboek;
  • eventuele informatie die u zelf invult als inhoud van uw G-schema;
  • activiteiten die opgenomen zijn in uw Daily planner;
  • eventuele gespreksnotities die toegevoegd worden door uw professional;
  • IP-adres;
  • gebruik van 4g/Wifi;
  • internetsnelheid tijdens bellen via NiceDay.

Dit doen wij om de overeenkomst die wij met u aangaan, uit te kunnen voeren. Wij bewaren deze informatie, totdat u uw account opheft.


Stappen bijhouden

U kunt in onze applicatie ervoor kiezen om bij te houden hoeveel u beweegt gedurende de dag. NiceDay registreert dan automatisch uw activiteit.

Hiervoor gebruiken wij uw:

  • tijdzone;
  • getelde stappen in een interval door Google Fit of Apple Health.

Dit doen wij op basis van uw toestemming. Wij bewaren deze informatie, totdat u uw account opheft. U kunt uw toestemming op ieder moment intrekken door een mail te sturen aan gdpr@nicedaynederland.nl.


Deelnemen onderzoek

Om onze diensten te verbeteren maken wij gebruik van algemeen onderzoek naar het gebruik van onze applicatie.


Hiervoor gebruiken wij uw:

  • gebruiksgegevens applicatie;
  • IP-adres;
  • gebruik van 4g/Wifi;
  • internetsnelheid tijdens bellen via NiceDay

Dit doen wij op basis van uw toestemming. Wij bewaren deze informatie, totdat u uw account opheft. U kunt uw toestemming op ieder moment intrekken door een email te sturen aan gdpr@nicedaynederland.nl.


Het verzenden van notificaties

Wanneer u gebruik maakt van onze applicatie, kunt u ervoor kiezen om ons notificaties te laten versturen. Zo kunt u bijvoorbeeld een melding ontvangen van activiteiten die in uw daily planner staan. Deze melding verschijnt dan op uw apparaat.


Hiervoor gebruiken wij uw:

  • device-ID;

  • ip-adres;
  • toestelinformatie.

Dit doen wij op basis van uw toestemming. Wij bewaren deze informatie, totdat u uw account opheft. U kunt uw toestemming op ieder moment intrekken door uw voorkeuren aan te passen in de instellingen van de applicatie.


Support

In onze applicatie kunt u met een professional of met het NiceDay Team chatten.


Hiervoor gebruiken wij uw:

  • naam;
  • e-mailadres;
  • eventuele informatie die u zelf invult als inhoud van uw chatbericht;
  • profiel foto;
  • ip-adres;
  • toestelinformatie

Dit doen wij om uw verzoek om contact met een professional of met ons te krijgen, netjes af te kunnen handelen en de overeenkomst hiertoe met u uit te voeren.


3. Algemeen

Contact

Via het contactformulier op onze website kunt u aan voormalig-cliënten of professionals vragen stellen of informatie opvragen over NiceDay. Daarnaast kunt u tevens telefonisch contact met ons opnemen of via de mail support@niceday.app.


Hiervoor gebruiken wij uw:

  • naam;
  • e-mailadres;
  • eventuele informatie die u zelf invult als inhoud van uw bericht;
  • eventuele tijdens het telefoongesprek besproken informatie;

Dit doen wij om uw verzoek om contact met u op te nemen netjes af te kunnen handelen en de overeenkomst hiertoe met u uit te voeren. Wij bewaren deze informatie, totdat we zeker weten dat u tevreden bent met onze reactie.


Anonimiseren

Wij kunnen persoonsgegevens, die wij middels het gebruik van onze diensten verkrijgen, anonimiseren. De elementen die zorgen dat de gegevens tot u herleidbaar zijn worden verwijderd en wat overblijft zijn anonieme statistieken. De statistische gegevens zijn geen persoonsgegevens meer en aan het gebruik daarvan zijn hiermee dan ook geen privacyrisico’s verbonden.


Voor het anonimiseren van gegevens hebben wij een gerechtvaardigd belang. De geanonimiseerde gegevens hebben wij nodig om statistische analyses te doen en onze dienstverlening te verbeteren. Doordat wij het anonimiseren zorgvuldig uitvoeren en de gegevens daarna niet tot u herleidbaar zijn wordt uw privacy gewaarborgd.


Zijn er situaties waarin derde partijen toegang hebben tot mijn persoonlijke data?

NiceDay deelt uw gegevens enkel met andere bedrijven of instellingen als dat nodig is voor de uitvoering van de overeenkomst, als wij daarvoor toestemming van u hebben gekregen of wij dat wettelijk verplicht zijn (bijvoorbeeld als de politie dat eist bij een vermoeden van een misdrijf.


De partijen die in onze of uw opdracht persoonsgegevens verwerken, zijn:

  • cookie dienstverleners;
  • IT-leveranciers en -dienstverleners;
  • marketingbedrijven;
  • onze hostingprovider;

Met deze bedrijven hebben wij een verwerkersovereenkomst gesloten, om ervoor te zorgen dat zij zorgvuldig met uw gegevens omgaan.


Om onze diensten te kunnen verlenen, kan NiceDay uw persoonsgegevens verstrekken aan partijen die zijn gevestigd buiten de Europese Economische Ruimte (EER). NiceDay doet dit alleen indien er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van persoonsgegevens. Dit betekent bijvoorbeeld dat we een modelovereenkomst van de Europese Commissie gebruiken of afspraken maken over de omgang met persoonsgegevens.


We zijn bekend met de uitspraak van het Hof van Justitie van de EU van 16 juli 2020 (Schrems II zaak). We zijn momenteel aan het onderzoeken hoe we dit het beste kunnen ondervangen. We hebben privacy zeer hoog in het vaandel staan en proberen er alles aan te doen om tot een passende oplossing te komen. Als we een passende oplossing hebben, zullen we u hierover informeren via deze privacyverklaring. Heeft u vragen over de verwerking van uw persoonsgegevens? Neem dan contact met ons op, via de contactgegevens in deze privacyverklaring.


Als u ingeschreven bent bij een instelling die werkt met NiceDay kan het zijn dat deze instelling nog aanvullende afspraken met u maakt met betrekking tot de toegang en het delen van uw data. Voor meer informatie hierover kunt u zich wenden tot de instelling waar u bent ingeschreven.


Alle informatie die wordt gedeeld tussen u en uw gekozen behandelaar is strikt vertrouwelijk en zal nooit worden overgedragen aan een derde partij. Behandelaren kunnen gebruiksinformatie op hoofdlijnen verzamelen en deze rapporteren aan belanghebbenden binnen de organisatie met als doel om de effectiviteit en doeltreffendheid van NiceDay te bepalen. Informatie in dit rapport kan nooit herleid worden tot individuele gebruikers.


Worden uw persoonsgegevens beveiligd?

NiceDay neemt passende technische en organisatorische maatregelen met betrekking tot de te verrichten verwerkingen van persoonsgegevens, tegen verlies of tegen enige vorm van onrechtmatige verwerking (zoals onbevoegde kennisname, aantasting, wijziging of verstrekking van de persoonsgegevens). Dit betekent dat NiceDay een combinatie van onder andere firewalls, encryptie- en authenticatie procedures gebruikt om uw persoonsgegevens veilig te stellen en gebruikersaccounts en -systemen te beschermen voor onbevoegde toegang.


Het is echter belangrijk om te begrijpen dat deze maatregelen alleen van toepassing zijn op onze website, applicatie en systemen. We hebben geen controle over hoe informatie wordt opgeslagen, onderhouden en weergegeven door derde partijen of op sites van derde partijen. Ook hebben we geen controle over wat er met de data gebeurt als u deze heeft gedeeld met derde partijen.


Gebruik van een besturingssysteem anders dan één afkomstig van de fabrikant van uw toestel, of aanpassingen in het door de fabrikant geleverde besturingssysteem (“jailbreaking” of “rooting”) brengen mogelijk extra veiligheidsrisico’s met zich mee, waaronder de mogelijkheid dat onbevoegden toegang krijgen tot uw persoonlijke gegevens. NiceDay biedt in dit geval geen garantie voor de veiligheid van uw gegevens.


Hoe zit het met kinderen?

Onze dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers of applicatiegebruikers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als er bij ons bekend wordt dat een kind van onder de 16 jaar ons persoonlijk identificeerbare informatie heeft gegeven, ondernemen we stappen om deze informatie zo snel mogelijk te verwijderen.


Welke privacyrechten heeft u?

Als u vragen heeft of wilt weten welke persoonsgegevens wij van u hebben, kunt u altijd contact met ons opnemen. Zie de contactgegevens hieronder.


U hebt de volgende rechten:

  • Recht op inzage: u hebt het recht de persoonsgegevens die wij van u verwerken, in te zien.
  • Recht op rectificatie: u hebt het recht de persoonsgegevens die wij van u verwerken, te corrigeren of aan te vullen indien deze onjuist of onvolledig zijn.
  • Recht om uw toestemming in te trekken: u kunt uw toestemming altijd eenvoudig intrekken.
  • Recht van bezwaar: u kunt bezwaar maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens.
  • Recht op verwijdering: u kunt ons verzoeken om uw persoonsgegevens te verwijderen.
  • Recht op overdraagbaarheid van gegevens: u heeft het recht om uw persoonsgegevens, die u aan ons heeft verstrekt, in een gestructureerde, gangbare en machineleesbare vorm te verkrijgen, en u heeft het recht die gegevens aan een andere verwerkingsverantwoordelijke over te dragen, zonder daarbij te worden gehinderd door ons als verwerkingsverantwoordelijke aan wie u eerder uw persoonsgegevens heeft verstrekt.
  • Recht op beperking van de verwerking: in sommige gevallen kunt u verzoeken om het verwerken van uw persoonsgegevens (al dan niet tijdelijk) te beperken, wat betekent dat wij minder gegevens van u verwerken.

Bij uw verzoek kunnen wij u vragen om u te identificeren. Wij vragen hiervoor gegevens op om er zeker van te zijn dat u de juiste persoon bent aan wie de persoonsgegevens toebehoren.


Wij zullen in principe binnen 30 dagen aan uw verzoek voldoen. Deze termijn kan echter worden verlengd om redenen die verband houden met de specifieke rechten van betrokkenen of de complexiteit van het verzoek. Als wij deze termijn verlengen, zullen wij u daarvan tijdig op de hoogte stellen.


Indien u één van uw rechten wilt uitoefenen dan kunt u dat kenbaar maken via gdpr@nicedaynederland.nl.


Is dit beleid onderhevig aan veranderingen?

We kunnen dit beleid periodiek aanpassen. De datum van de recentste wijziging verschijnt bovenaan deze privacy- en cookieverklaring. Veranderingen treden onmiddellijk in werking nadat ze openbaar zijn gemaakt. Als er veranderingen zijn aangebracht, zullen we u informeren.

Klacht indienen

Als u vindt dat wij u niet op de juiste manier helpen, dan hebt u het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder. Voor Nederland heet deze de Autoriteit Persoonsgegevens.


Contactgegevens

NiceDay Healthcare Nederland B.V.
Lloydstraat 5
3024 EA Rotterdam
KvK nummer: 77868056
E-mailadres: gdpr@nicedaynederland.nl
Telefoon: 085-0438475